TRIBINA O KREATIVNOM UČENJU ZA RODITELJE UČENIKA U NASTAVI NA BOSANSKOM JEZIKU

U organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Novi Pazar danas je održana tribina o kreativnom učenju namijenjena roditeljima učenika koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

Autor i realizator tribine je dr. Ranko Rajović, osnivač Mense i autor NTC programa koji je prisutnima naglasio da kreativno učenje u prvi plan stavlja potrebe djeteta za igrom, kroz koju djeca i uče, te usvajaju nova znanja kao i da obrazovni proces u savremenom dobu je takav da ako se gradivo ne predstavlja na zanimljiv način dolazi do otpora i otežanog usvajanja znanja od strane učenika.

Ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća, roditeljima učenika se obratio predsjednik Izvršnog odbora Vijeća, prof. dr. Hasim Mekić koji je istakao da putem metoda kreativnog učenja, odnosno učenja kroz igru, djeca uče sve što im je i potrebno za život u savremenom svijetu što rezultira ostvarivanjem efekta kreativnog učenja i boljih postignuća djece i onih koji se bave njihovim obrazovanjem i odgojem.

DSC_3855

DSC_3856

 

Tribina o kreativnom učenju je druga po redu koju organizuje Bošnjačko nacionalno vijeće, dok je prva održana u mjesecu maju ove godine a bila je namijenjena učiteljima, odgajateljima i stručnim saradnicima u obrazovno-odgojnim ustanovama u Sandžaku.

DSC_3870 DSC_3892

Također, Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je i tri dvodnevna akreditovana NTC programa, autora dr. Ranka Rajovića i Uroša Petrovića koji je do sada završilo 115 učitelja, odgajatelja, psihologa, pedagoga, defektologa i stručnih saradnika koji su uključeni u obrazovni proces na bosanskom jeziku.

Troškove realizacije tribine snosi Bošnjačko nacionalno vijeće u cilju poboljšanja kvaliteta izvođenja nastave na bosanskom jeziku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.