Turska nakon neuspjelog vojnog udara 15. jula 2016. godine

Dr. Huseyin Kansu posjetio je Bošnjačko nacionalno vijeće Sandžaka, najviše legalno i legitimno predstavničko tijelo Bošnjaka u Srbiji i održao predavanje na tribini posvećenoj neuspjelom državnom udaru u Republici Turskoj koji se dogodio 15. jula 2016. godine.

Dr. Kansu je rođen i živi u Istanbulu, Republika Turska, a njegovo porijeklo je iz Sandžaka. Učesnik je više osnivačkih aktivnosti Stranke pravde i razvoja (AK Partija) i član je Osnivačkog savjeta Partije. Na mjesto poslanika u Velikoj Turskoj Narodnoj Skupštini (TBMM) biran je 1995., 1999., 2002. godine. U Bošnjačkom nacionalnom vijeću boravio je prilikom posjete Sandžaku, 29. avgusta 2016. godine, gde je sa svojom delegacijom obilazio kulturno-historijske spomenike.

Tribini su prisustvovali predstavnici institucija i organizacija, koje okupljaju Bošnjake Sandžaka, istaknute kulturne, političke i druge javne ličnosti koji su imali priliku da postavljaju pitanja o događajima u Turskoj nakon neuspjelog vojnog udara 15. jula ove godine.

Dr. Huseyin Kansu je bio zamjenik predsjednika i portparol Komisije vanjskih poslova parlamenta Turske. U periodu 1996-2007 obnašao je funkciju predsjednika Tursko-Bosansko-hercegovačke međuparlamentarne prijateljske grupe. Takođe je član osnivačkog odbora brojnih udruženja, fondacija i centara za strateška istraživanja kao što su: Fondacija za solidarnost, Udruženje Bosna-Sandžak i Centar za razvoj odnosa sa BiH (BIGMEV).

dsc_4941

dsc_4961

dsc_4954

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.