Upoznavanje različitosti kroz različite ukuse

U Sjenici je u okviru programa „Food is great“, koji se organizuje uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu, održano zajedničko predstavljanje dijela sandžačke tradicionalne kuhinje s prostora Pešteri i Sjenice i tradicionalne kuhinje Velike Britanije.

Manifestacija “Food is great” je dobar primjer približavanja i upoznavanja različitih kultura u cilju boljeg razumijevanja među narodima.

Podršku ovoj manifestaciji, kao dobrom primjeru približavanja i upoznavanja različitih kultura i bolje saradnje i stabilnosti dao je predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima.

Opština Sjenica je domaćin i glavni pokrovitelj ove dvodnevne manifestacije koja je privukla veliki broj gostiju, uglednih predstavnika kulturnog i političkog života i novinara iz cijele Srbije.

Hazbo Mujović, predsjednik opštine Sjenica, otvarajući ovu manifestaciju, se posebno zahvalio ambasadoru Velike Britanije u Srbiji Nj.E. Denisu Keefe na podršci ovom projektu i pozvao sve prisutne da se upoznaju sa tradicionalnom kuhinjom Pešteri i Sjenice, koja je izrazito multietnička, kao važnim dijelom kulture ovog dijela Sandžaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.