Uručena Čitanka za bosanski jezik i književnost u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsjednikom Vijeća Esadom Džudževićem, uručili su danas u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Novom Pazaru besplatne primjerke Čitanke za bosanski jezik i književnost za prvi razred gimnazija i srednjih stručnih škola, autorice Melide Rebronje. Besplatan udžbenik Vijeće je obezbijedilo od Turske razvojne agencije TIKA.

Dodjeli su prisustvovali Melida Rebronja, autorica Čitanke za bosanski jezik i književnost, Elijas Rebronja, predsjednik Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku, Redžep Škrijelj, šef Resora za visoko obrazovanje na bosanskom jeziku, Mevluda Melajac, šef Resora za službenu upotrebu bosanskog jezika i pisma, Rizah Gruda, predsjednik Senata Vijeća, Sead Ljajić, direktor Ekonomsko trgovinske škole, predsjednica školskog Odbora ove škole, Ismihana Murtezić, profesori bosanskog i srpskog jezika i književnosti i profesori razredne nastave odjeljenja na bosanskom jeziku.

Sead Ljajić, direktor Ekonomsko trgovinske škole zahvalio je predstavnicima Vijeća na posjeti i uručivanju udžbenika.

Podjela Citanka Ekonomska skola 2

Predsjednik Vijeća Esad Džudžević, izrazio je zadovoljstvo zbog današnje posjete ovoj školi i istakao da Ekonomsko – trgovinska škola u Novom Pazaru i Gimnazija u Tutinu su jedine srednje škole, koje su od 2. septembra 2013. godine počele sa nastavom i na bosanskom jeziku, u skladu sa zakonom i voljom roditelja, što će ovih dana učiniti i novopazarska Gimnazija.

“Nastava na bosanskom jeziku se izvodi uspješno. Svi nastavnici u ovoj školi su zadovoljni nastavnim planom i programom, a najvažnije je da su učenici zainteresovani, što olakšava da se projekat uvođenja nastave na bosanskom jeziku realizuje kako treba”,  rekla je Rijalda Muhović, profesorka bosanskog jezika i književnosti u u ovoj srednjoj školi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.