Uručena interaktivna tabla OŠ “Selakovac”

Kao tehnička podrška sprovođenja pripremne nastave na bosanskom jeziku u Sandžaku, u obrazovno-vaspitnim ustanovama u kojima se izvodi ova ogledna nastava, delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća je juče uručila interaktivnu tablu OŠ “Selakovac” u Novom Pazaru, koje je Vijeće obezbijedilo od Turske razvojne agencije TIKA-e.

Delegacija Vijeća u sastavu: predsjednik BNV-a Esad Džudžević, Redžep Škrijelj, Mevljuda Melajac, Elijas Rebronja i Esad Rahić je tom prilikom predala i nastavne listove u pripremnoj nastavi na bosanskom jeziku iz grupe opšte-obrazovnih predmeta za odjeljenje u kojima se izvodi pripremna nastava, čime se proširuje nastava i iz opšte obrazovnih predmeta. Također, su uručeni i sertifikati o poznavanju bosanskog jezika profesorima u ovoj školi za obavljanje obrazovno-vaspitnog rada na bosanskom jeziku.

Istog dana delegacija Vijeća u sastavu: Redžep Škrijelj, šef delegacije, Mevljuda Melajac, šef Resora za službenu upotrebu jezika i pisma na bosanskom jeziku, Elijas Rebronja, predsjednik Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku i Esad Rahić, član autorskog tima za izradu udžbenika na bosanskom jeziku, posjetili su tri osnovne škole u Novom Pazaru kako bi se upoznali sa tokom sprovođenja anketiranja roditelja o modelu nastave u tim školama.

Sastanci su održani u OŠ ”Desanska Maksimović”, OŠ ”Bratstvo” i OŠ ”Stefan Nemanja”. Predstavnici Vijeća su u razgovorima sa direktorima, pedagozima, nastavnicima i učiteljima pomenutih škola, dobili informacije o toku anketiranja roditelja o modelu nastave u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Sandžaku u školskoj 2013./2014.

U toku ovih razgovora rješene su sve nedoumice i nejasnoće u vezi sa ovim pitanjima.

Delagacija Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća ovih dana nastavlja sa posjetama vaspitno-obrazovnim ustanovama u Sandžaku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.