Uručena Čitanka za bosanski jezik i književnost učenicima prvog razreda Gimnazije u Tutinu

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća uručili su danas učenicima prvog razreda Tutinske gimnazije Čitanku za bosanski jezik i književnost za prvi razred gimnazija i srednjih stručnih škola. Direktoru ove škole Rafetu Mehoviću Čitanku je uručila autorica ovog udžbenika Melida Rebronja.

Dodjela su prisustvovali predsjednik Vijeća Esad Džudžević, šef resora za visoko obrazovanje Redžep Škrijelj, predsjednik odbora za obrazovanje Elijas Rebronja i koautorica “Sehare slova” Sanela Međedović kao i direktor Tehničke škole, Ismet Derdemez.

Predsjednik Vijeća Esad Džudžević, ocijenio je prilikom ove posjete da je ova srednja škola u Tutinu, u kojoj je počela realizacija nastave na bosanskom jeziku, je poruka i školski primjer kako se ispunjava zakonski predviđena procedura i poštuje volja roditelja iskazana u anketi roditelja o modelu nastave u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Sandžaku.

Direktor Tutinske gimnazije je istakao da je ponosan i zadovoljan dosadašnjim procesom i tokom nastave na bosanskom jeziku u njegovoj školi, a naročito sada kada su učenici prvog razreda dobili i Čitanku za Bosanski jezik i književnost za prvi razred gimnazija i srednjih stručnih škola. Ovim udžbenikom koji su učenici dobili besplatno od Bošnjačkog nacionalnog vijeća, zaokružen je proces kvalitetne nastave na bosanskom jeziku, koja je startovala u ovoj školi, u četiri odeljenja prvog razreda na bosanskom jeziku, za 105 đaka. Pored toga u ovoj školi nastava se odvija i na srpskom jeziku u jednom odeljenju, kazao je direktor Mehović.

Udzbenici Gimnazija Tutin 2

Udzbenici Gimnazija Tutin 3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *