Uručeni udžbenici učenicima u nastavi na bosanskome jeziku škole “Ćamil Sijarić”

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetila je danas osnovnu školu “Ćamil Sijarić” u Novom Pazaru i tom prilikom uručila besplatne udžbenike za učenike dva odjeljenja drugog razreda u nastavi na bosanskome jeziku.

Delegacija  Vijeća u sastavu: predsjednik BNV Esad Džudžo, predsjednik Izvršnog odbora Vijeća Muhedin Fijuljanin, potpredsjednik Vijeća Mevluda Melajac, šef Resora za informisanje Hasna Zilkić, članovi Odbora za obrazovanje Sanela Međedović i Adela Melajac i šef Glavnog ureda Vijeća Samer Jusović uručili su besplatne udžbenike učenicima drugog razreda ove škole u nastavi na bosanskome jeziku.

Predsjednik Vijeća Esad Džudžo je prilikom uručivanja, izrazio zadovoljstvo što se i u novootvorenoj školi “Ćamil Sijarić” sprovodi nastava na bosnaskome jeziku i čestitao učenicima početak nove školske 2014/2015. godine.

Direktor OŠ “Ćamil Sijarić” Hajdradin Selimović zahvalio se delegaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća na današnjoj posjeti i izrazio zadovoljstvo zbog početka sa radom ove škole, te sprovodođenja nastave na bosanskome jeziku u ovoj školi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.