Uručeni udžbenici učenicima u nastavi na bosanskome jeziku u Novom Pazru, Sjenici i Tutinu

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, timovi sastavljeni od članova Odbora za obrazovanje i autora udžbenika za nastavu na bosankome jeziku uručili su besplatne udžbenike za nastavu na bosanskome jeziku u obrazovno-odgojnim ustanovama juče u Sjenici i Tutinu i danas u Novom Pazaru.

Članovi odbora za obrazovanje Dino Lotinac, Nermina Talović i Sabahudin Selmanović su uručili udžbenike u osnovnoj školi “12. decembar” i “Svetozar Marković” u Sjenici zajedno sa predsjednikom Izvršnog odbora BNV-a Muhedinom Fijuljaninom i Mustafom Baltićem šefom Resora za Kulturu u BNV, a istog dana su uručeni udžbenici i ostalim osnovnim školama u ovoj opštini.

U Tutinu su članovi Odbora za obrazovanje Nazim Halilović i Hodo Katal uručili udžbenike učenicima u osnovnim školama u ovoj opštini.

besplatni udzbenici Sjenica

Većem dijelu osnovnih škola u Novom Pazaru su danas uručili udžbenike predsjednik Odbora za obrazovanje Ahmedin Đerlek, član autorskog tima Hamid Šabanović i članovi odbora za obrazovanje Sanela Međedović i Adela Melajac.

Sutra će timovi Bošnjačkog nacionalnog vijeća uručiti udžbenike i osnovnim školama “Đura Jakšić”, “Rifat Burdžević Tršo” i “Jošanica”.

Udžbenike za prvi, drugi, peti i šesti razred osnovne škole kao i prvi i drugi razred srednje škole za nastavu na bosanskom jeziku Bošnjačko nacionalno vijeće je obezbjedilo preko turske razvojne agencije TIKA i to: Učim ćirilicu, Čitanka i Gramatika za bosanski jezik za drugi razred, Čitanka i Gramatika za bosanski jezik za peti razred, Čitanka za bosanski jezik za šesti razred osnovne škole, kao i Čitanka za bosanski jezik i književnost prvi i drugi razred gimnazija i srednjih stručnih škola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.