Uspješno sproveden prvi krug ankete roditelja u Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju

Dana, 24. maja 2014. godine je u Prijepolju održan konsultativni sastanak predstavnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća i koordinatora i saradnika za obrazovanje na bosanskome jeziku za općine Prijepolje, Nova Varoš i Priboj na temu “Bosanski jezik i kultura Bošnjaka u nastavi na bosanskome jeziku, dosadašnja iskustva u nastavi na bosanskome jeziku – analiza prvog kruga ankete roditelja u Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju”.

Sastanku su ispred Vijeća prisustvovali predsjednik Esad Džudžević, potpredsjednik Izvršnog odbora Vijeća Muhedin Fijuljanin, predsjednik Odbora za obrazovanje Elijas Rebronja, predsjednik Stručne komisije Vijeća za nastavne programe i udžbenike dr.Redžep Škrijelj, predsjednik Društva za bosanski jezik i književnost prof. dr. Sead Šemsović i šef Glavnog ureda Vijeća Samer Jusović.

Sastanku su prisustvovali koordinatori Vijeća, akademski slikar Meša Brničanin i Mirela Fazlić, saradnici za općinu Prijepolje Amel Kurbegović i Aida Hamzić, koordinator Džemail Halilagić i saradnik Ermina Mišorep za općinu Priboj kao i saradnici za općinu Nova Varoš Ema Juković i Sandra Vejsilović.

Na sastanku je analiziran dosadašnji tok i rezultati anketiranja roditelja o modelu nastave u obrazovno-odgojnim ustanovama u školskoj 2014/2015. godini za ove općine i razmatrani su naredni koraci u cilju implementacije nastave u ovim općinama koji će se sprovesti u mjesecu junu kao i do 1. septembra kada počinje školska godina.

Sastanak koorinatori Prijepolje 2

Na sastanku je konstantovano da je dosadašnji tok anketiranja roditelja u ovom krugu uspješno sproveden, te su postignuti rezultati ocijenjeni pozitivno.

U općini Prijepolje se za nastavu na bosanskom jeziku u predškolskom pripremnom programu do sada izjasnilo 15 roditelja, u prvom razredu 57 roditelja, u petom 51 roditelj i u prvom razredu srednje škole 36 roditelja.

U općini Priboj se za nastavu na bosanskom jeziku u predškolskom pripremnom programu do sada izjasnilo 10 roditelja, u prvom razredu 21 roditelja, u petom 26 roditelj i u prvom razredu srednje škole 18 roditelja.

U općini Nova Varoš se za nastavu na bosanskom jeziku u predškolskom pripremnom programu do sada izjasnilo 32 roditelja, u prvom razredu 2 roditelja, u petom 3 roditelj i u prvom razredu srednje škole 4 roditelja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.