Utvrđen prijedlog Programa o prevazilaženju zastoja u ostvarivanju nastave na bosanskom jeziku

Ekspertski timovi Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdili su prijedlog Programa o prevazilaženju zastoja u ostvarivanju nastave na bosanskom jeziku u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Prijepolju u skladu sa zakonom i zaključkom Vlade Republike Srbije od 1. novembra 2013. godine, na sastanku održanom u prostorijama Ministarstva prosvjete u Beogradu.

U skladu sa dogovorom postignutim između ministra prosvjete prof. dr. Tomislava Jovanovića i predsjednika Vijeća Esada Džudževića u Ministarstvu prosvjete od 13. decembra 2013. godine, delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na ekspertskom nivou razgovarala je sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, u ponedeljak 16.12.2013. godine u Beogradu.

Na sastanku na kom su učestvovali dr. Redžep Škrijelj, šef Resora za visoko obrazovanje Vijeća i Elijas Rebronja, predsjednik odbora za obrazovanje u Vijeću i pomoćnici ministra Vesna Fila i Ljubiša Antonijević, utvrđen je prijedlog programa o prevazilaženju zastoja u ostvarivanju nastave na bosanskom jeziku u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Prijepolju u skladu sa zakonom i zaključkom Vlade Republike Srbije od 1. novembra 2013. godine.

Ovaj prijedlog je upućen ministru prosvjete prof.dr. Tomislavu Jovanoviću i predsjedniku Vijeća Esadu Džudževiću, a potpisivanje sporazuma o sprovođenju ovog programa se očekuje najkasnije do kraja ove sedmice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *