UVAŽEN PRIGOVOR KOORDINACIJE NACIONALNIH SAVJETA NA POSTUPAK IZBORA ČLANA REM-A

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije danas je usvojio prigovor Koordinacije nacionalnih savjeta nacionalnih manjina na postupak izbora člana REM-a iz reda predstavnika nacionalnih savjeta te donio odluku o pokretanju novog postupka .

Odbor za kulturu i informisanje je početkom februara ove godine održao sjednicu na kojoj je utvrđena lista kandidata na kojoj nije bilo zajedničkog kandidata nacionalnih savjeta.

Koordinacija nacionalnih savjeta je nakon toga uputila prigovor svim relevantnim državnim organima jer Narodna skupština nije postupila u skladu sa zakonom i nije preduzela nikakve potrebne radnje kako bi nacionalni savjeti predložili svog kandidata za člana Savjeta regulatornog tijela za elektronske medije.

Zakon o elektronskim medijima predviđa da Narodna skupština Republike Srbije članove Savjeta REM bira isključivo na prijedlog ovlaštenih predlagača u koje spadaju i nacionalni savjeti nacionalnih manjina.

Koordinacija nacionalnih savjeta nacionalnih manjina kojom je tada predsjedavao dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća izabrala je i svoje kandidate, čija imena su u skladu sa zakonom dostavljena nadležnom Skupštinskom odboru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.