Večer bošnjačke kulture u Subotici

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća u sastavu predsjednik Vijeća Esad Džudžević, predsjednik Odbora za obrazovanje Elijas Rebronja i direktor Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka u Srbiji Semir Gicić prisustvovala je sinoć na Večeri bošnjačke kulture u Subotici, koje je organizovalo organizovalo Udruženje Bošnjaka Vojvodine.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća obratio se prisutnima na početku programa i tom prilikom uručio predsjedniku Udruženjenja Bošnjaka Vojvodine Teufiku Isakoviću Specijalno priznanje za doprinos zaštiti i afirmaciji bošnjačkog nacionalnog i kulturnog identiteta u AP Vojvodini.

Džudžević je izrazio zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje Vijeća i Udruženja Bošnjaka Vojvodine i istakao da će BNV u narednom periodu učiniti sve da unaprijedi prava Bošnjaka u Vojvodini, te da budu ravnopravni sa ostalim manjinskim narodima u ovoj pokrajini.

Isaković je zatim dodijelio Džudževiću Zahvalnicu zbog pomoći u organizaciji Večeri bošnjačke kulture.

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” iz Brčkog predstavila je tradicionalne sevdalinke, igre ali i poeziju i prozu najpoznatijih bošnjačkih pisaca subotičkoj publici u prostorijama KUD “Mladost”.

Večer bošnjačkog folklora, pjesama i poezije održana je u Sali KUD “Mladost”, a Manifestaciju su podržali grad Subotica i Bošnjačko nacionalno vijeće.

Vecer bosnjacke kulture Subotica 1

Vecer bosnjacke kulture Subotica 3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *