Zajednička radna grupa BNV i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

Na osnovu dogovora ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislava Jovanovića i predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esada Džudževića od 11. aprila 2014. godine, danas je održan radni sastanak članova Odbora za obrazovanje Vijeća i predstavnika Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja u zgradi Zavoda u Beogradu, na temu usaglašavanja sadržaja za predmete od značaja za bošnjačku zajednicu, a kojim je predsjedavao državni sekratar Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Muhedin Fijuljanin.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno unaprijediti saradnju Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i nastavak saradnje zajedničke radne grupe BNV i Zavoda na temu usaglašavanja sadržaja dodataka za bošnjačku nacionalnu zajednicu za nacionalnu grupu predmeta iz historije, muzičke i likovne kulture.

Što se tiče nastavnog plana za Bosanski jezik i književnost za drugi i šesti razred osnovne i drugi razred srednje škole, državni sekretar u Ministartvu prosvjete Muhedin Fijuljanin je izjavio da je taj plan Ministarstvo prosvjete uputilo na odlučivanje Nacionalnom prosvjetnom savjetu 31. marta 2014. godine.

Zavod za obrazovanje i vaspitanje 2

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća na sastanku bili su predsjednik Stručne komisije Vijeća Redžep Škrijelj, predsjednik Odbora za obrazovanje Elijas Rebronja i šef Resora za bošnjačku kulturu Mustafa Baltić. Predstavnici Zavoda bili su savjetnik sa sprski jezik i književnost Dejana Milijić Subić, rukovodilac Sektora za društveno-humanističke nauke Zvezdana Đurić, rukovodilac Centra za plan i program udžbenika Mirjana Bogdanović, savjetnik za historiju Aleksandar Marinković, a predstavnici Ministarstva prosvjete, pored Fijuljanina, bili su savjetnik Miroslava Petrov i samostalni savjetnici Milena Andrić i Ljiljana Simović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.