Zajednička sjednica tri vijeća odložena iz sigurnosnih razloga

U konsultacijama predsjednika Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Sarajeva prof. dr. Nedžada Mulabegovića, predsjednika Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori akademika Šerba Rastodera i predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji Esada Džudževića, dogovoreno je da se Deklaracija o položaju i pravima Bošnjaka u Sandžaku/Srbiji i Crnoj Gori i odnosima sa Bosnom i Hercegovinom potpiše u Sarajevu, nakon održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora u Srbiji.

U završnom dokumentu koji je trebao biti potpisan 24. marta 2012. godine u Novom Pazaru daje se puna podrška Rezoluciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća o položaju i ostvarivanju prava bošnjačkog naroda u Srbiji, kao dobre osnove za postizanje nacionalnog konsenzusa Bošnjaka koji žive u Bosni i Hercegovini i Sandžaku odnosno Srbiji i Crnoj Gori.

Održavanje zajedničke sjednice Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Sarajeva, Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori i Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji planirane u Novom Pazaru, odloženo je iz sigurnosnih raloga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.