Zajednička sjednica Vijeća Bošnjaka Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća i narodni poslanik Esad Džudžević, uputio je pismo prof. dr. Nedžadu Mulabegoviću, predsjedniku Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Bosne i Hercegovine i akademiku Šerbu Rastoderu, predsjedniku Bošnjačkog nacionalnog vijeća Crne Gore, u kojem se kaže:

“Na osnovu dosadašnjih usmenih konsultacija, kao i inicijative iskazane u pismu od 31. januara 2012. godine upućenom Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca, predlažem Vam da održimo zajedničku sjednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji, Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Bosne i Hercegovine i Bošnjačkog savjeta Crne Gore, na nivou predsjednika i izvršnih organa naših institucija, 24. marta 2012. godine u sjedištu Glavnog ureda Vijeća u Novom Pazaru.

Takođe Vam predlažem da tema zajedničke sjednice bude: Položaj i ostvarivanje prava Bošnjaka u Srbiji i Crnoj Gori i odnosi sa Bosnom i Hercegovinom kao matičnom državom.

Održavanje zajedničke sjednice ove tri najviše bošnjačke nacionalne institucije dalo bi doprinos našoj dosadašnjoj uspješnoj saradnji, kao i snažan impuls procesu institucionalnog umrežavanja Bošnjaka u Sandžaku (Srbiji i Crnoj Gori) sa Bosnom i Hercegovinom”, kaže se u pismu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.