Zasijedao žiri književne nagrade “Pero Ćamila Sijarića”

Žiri za dodjelu nagrade „Pero Ćamila Sijarića“, na drugom svom sastanku, održanom nedavno u Bijelom Polju, razmatrao je potencijalne kandidate koji bi svojim dosadašnjim književno stvaralačkim radom mogli biti potencijalni dobitnici ove prestižne sandžačke književne nagrade.

Na čelu žirija je poznati bošnjački književnik i publicista Hadžem Hajdarević, a osim njega, u žiriju su i književnik i historičar umjetnosti Faruk Dizdarević i književnik Zuvdija Hodžić, prošlogodišnji dobitnik „Pera Ćamila Sijarića“.

Ime dobitnika nagrade „Pero Ćamila Sijarića“ za 2008. godinu biće poznato uoči održavanja „Sandžačkih književnih susreta“, u posljednjoj dekadi mjeseca novembra ove godine. Prema kriterijima za dodjelu nagrade, njen dobitnik će biti autor čija književna riječ i pokrenuta misao na najbolji način nastavljaju književno-etičku misaonost i spasiteljsko-estetsku magiju Ćamila Sijarića.

„Pero Ćamila Sijarića“ je najveća nagrada sandžačkih Bošnjaka u oblasti književnog stvaralaštva. Nagradu dodjeljuje Bošnjačko nacionalno vijeće u okviru programa Sandžačkih književniih susreta (SAKS).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.