Završena izrada dnevnika i ostalih obrazaca školske evidencije u nastavi na bosanskome jeziku

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević primio je danas u Glavnom uredu Vijeća direktora Prosvjetnog pregleda iz Beograda mr. Milovana Trifunovića.

Trifunović je, ovom prilikom, obavijestio predsjednika Vijeća Džudževića da je završena izrada školskih dnevnika, svjedočanstava, đačkih knjižica, obrazaca evidencija koji će se koristiti u nastavi na bosanskome jeziku.

Na sastanku je potvrđeno da je za predškolski pripremni program u nastavi na bosanskome jeziku izrađena Matična knjiga o upisanoj djeci u Predškolski pripremni program, Knjiga njege i odgojno-obrazovnog rada i Knjiga odgojno-obrazovnog rada. Za osnovnu školu u prvom ciklusu osnovnog obrazovanja izrađene su: Matična knjiga, Đačke knjižice, DNEVNIK obrazovno-odgojnog rada za prvi razred osnovne škole i DNEVNIK obrazovno-odgojnog rada (II – IV RAZRED). Za osnovnu školu u drugom ciklusu izrađene su: Matična knjiga, Đačke knjižice i DNEVNIK obrazovno-odgojnog rada u osnovnoj školi (V-VII). Za  srednju školu izrađena je Matična knjiga, Đačke knjižice i  Knjiga evidencije o obrazovno-odgojnom radu u srednjoj školi.

Džudžević i Trifunović su izrazili zadovoljstvo zbog uspješne saradnje Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Prosvjetnog pregleda.

dnevnik osnovna skola 2

Nalepnica skolski dnevnik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *