Alkatmeri “zamirisali” i u Beogradu

Nakon mnogobrojnih promocija u Sandžaku i inostranstvu, prvenac u ediciji sabranih djela autora Rasima Ćelahmetovića, knjiga “Alkatmeri u bašči sudbine” predstavljena je danas i u Međunarodnom press centru Tanjuga.

Kako je rečeno, ta knjiga, u izdanju Centra za bošnjačke studije (CBS), predstavlja krunu njegovog četrdesetogodišjeg stvaralaštva i najavljuje jedno istrajnije bavljenje ove institucije izdavačkom djelatnošću.

Prema riječima književnog kritičara Petra Arbutine, poezija Rasima Ćelahmetovića je u isto vrijeme tradicionalna i moderna i nosi poetski duh bivših jugoslovenskih republika, kao i jugoistočne Evrope.

Arbutina je dodao da knjiga predstavlja pažljiv izbor njegovog cjelokupnog djela i naglasio da je njegovo stvaralaštvo učinilo bosanski jezik bogatijim.

Pored književnog kritičara Petra Arbutine na promociji knjige Rasima Ćelahmetovića,”Alkatmeri u bašči sudbine” govorili su i predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžević; šef Resora za Informisanje BNV, Muhedin Fijuljanin, koordinator za kulturu u BNV, Zaim Hadžisalihović kao i sam autor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.