BOŠNJAČKO NACIONALNO VIJEĆE OSUĐUJE LAŽI I ZLOUPOTREBU DRŽAVNE FUNKCIJE SUZANE PAUNOVIĆ

Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje izrečene laži i ponovnu zloupotrebu državne funkcije u dnevno-političke svrhe od strane direktorke Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzane Paunović.
Suzana Paunović otvoreno laže kada govori o iznosu sredstava koje Bošnjačko nacionalno vijeće, na osnovu zakona, dobija iz budžeta jer je taj iznos 6 puta manji od onog kako ona tvrdi a zbog čega će Vijeće da je tuži i da podnese krivičnu prijavu.
Suzana Paunović visoki funkcioner Ljajićeve SDPS, po ko zna koji put iskazuje otvorenu mržnju i netrepeljivost prema Bošnjacima i njihovim legitimnim predstavnicima. Nikakvim saopćenjima za javnost niti pokušajima zbunjivanja građana ne može se sakriti činjenica da je Akcioni plan za manjine usvojen tajno, bez prethodnog razmatranja i odobrenja Republičkog saveta za manjine i nacionalnih vijeća nacionalnih manjina.
Akcioni plan koji je nedavno usvojila Vlada Republike Srbije ne sadrži nijedan prijedlog ni zahtjev Bošnjačkog nacionalnog vijeća niti pruža odgovor na probleme sa kojima se susreću Bošnjaci u Republici Srbiji.
Pitanje zločina je pitanje koje će Srbija morati da riješi, odnosno da otkrije, procesuira i kazni počinioce. Bilo koje saopćenje izdato od strane Suzane Paunović ili bilo kog drugog ne može da izbriše činjenicu da su se desili zločini u Štrpcima, Sjeverinu, Kukurovićima, ubistva Bošnjaka i drugi vidovi etničkog čišćenja i državnog terora o čemu svjedoče izvještaji domaćih i međunarodnih organizacija za zaštitu ljudskih prava kao i posebni izvještaji o zločinima nad Bošnjacima specijalnih izvestioca Generalnog sekretara UN-a Tadeuša Mazovijeckog i Elizabet Ren.
Bošnjačko nacionalno vijeće se zalaže za izgradnju Republike Srbije kao države zasnovane na temeljima vladavine prava, pravne sigurnosti, jednakosti pred zakonom, regionalizaciji i decentralizaciji kao i na punom poštovanju individualnih i kolektivnih prava manjina, poboljšanju sveukupnog položaja manjina.
Također, BNV želi državu u kojoj nije moguće institucionalizovati mržnju prema bilo kom manjinskom narodu niti državu u kojoj službe državne bezbjednosti kreiraju manjinsku politiku i pišu saopćenja za javnost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.