CBS izdao knjigu “Historija Bošnjaka”

Centar za bošnjačke studije (CBS) priredio je četvrto, odnosno prvo sandžačko izdanje knjige HISTORIJA BOŠNJAKA autora prof. dr. Mustafe Imamovića. U uvodnoj riječi u ime izdavača, Esad Džudžević se zahvalio matičnom izdavaču Bošnjačkoj zajednici kulture «Preporod» iz Sarajeva i njenom predsjedniku profesoru Šaćiru Filandri, samom autoru prof. dr. Mustafi Imamoviću, kao i turskoj agenciji za razvoj TIKA, koja je omogućila štampanje ovog izdanja za Sandžak.

“Vjerujem da će HISTORIJA BOŠNJAKA Mustafe Imamovića biti od neizmjerne pomoći svima onima koji se bave nacionalnim pitanjem Bošnjaka u Sandžaku, odnosno u Srbiji, kao i učenicima, studentima, nastavnicima i profesorima u njihovom nastojanju da saznaju nešto više o svojoj nacionalnoj historiji i kulturi, sada već u školskim ustanovama osnovnog obrazovanja, a uskoro i u srednjim školama i na studijskoj grupi za historiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Pazaru“ istakao je na kraju svoje uvodne riječi predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević.

Knjiga HISTORIJA BOŠNJAKA će se uskoro naći u prodaji u Glavnom uredu Vijeća, knjižari “Libris” i gradskoj biblioteci u Novom Pazaru po promotivnoj cijeni od 800 din.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.