CBS-u štamparska oprema

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Centar za bošnjačke studije je na konkursu Narodne biblioteke Srbije za izdavače  koji objavljuju na jezicima nacionalnih manjina, dobio sredstva u iznosu od 6.000 eura za nabavku štamparske opreme kojom će moći da se štampaju knjige u crno-bijeloj tehnici.
Centar za bošnjačke studije osnovan je 1994. godine u Tutinu i do sada je u okviru svoje izdavačke djelatnosti, između ostalog, objavio i udžbenike za nastavni predmet Bosanski jezik sa elementima nacionalne kulture za osnovnu školu za koje posjeduje odobrenje Ministarstva prosvjete i sporta Republike Srbije.
Osim toga Centar za bošnjačke studije se bavi knjižarskom i bibliotečkom djelatnošću, naučno istraživačkim radom, sakupljanjem arhivske i dokumentarne građe, video i foto zapisa vezanih za kulturu  i tradiciju Bošnjaka u Srbiji i Crnoj Gori, te edukacijom i stipendiranjem na osnovnim i postdiplomskim studijama studenata na fakultetima u oblasti grupe nacionalnih predmeta.
Zgrada Centra u Tutinu, čiji se početak gradnje očekuje na proljeće ove godine i skoro preuzimanje obaveze da udžbenike za bošnjačku djecu u Sandžaku štampa i izdaje državni Zavod za izdavanje udžbenika iz Beograda, stvoriće se uslovi da Centar za bošnjačke studije svoju izdavačku djelatnost usmjeri na kapitalne naučno-istraživačke projekte bitne za očuvanje nacionalnog identiteta i kulture sandžačkih Bošnjaka a što će biti dodatno olakšano dobijanjem ove štamparske opreme od Narodne biblioteka Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.