ČETVRT VIJEKA POSTOJANJA BOŠNJAČKOG NACIONALNOG VIJEĆA

Na današnjoj konferenciji za medije Bošnjačkog nacionalnog vijeća, medijima su se obratili predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin i sekretar Vijeća Ahmedin Škrijelj.

U svom obraćanju sekretar Vijeća Ahmedin Škrijelj je govorio o konkursima koji su raspisani u okviru obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave kao i o samom programu obilježavanja 25. godišnjice Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Predsjednik Vijeća je istakao da je zadovoljan rezultatima koje je Bošnjačko nacionalno vijeće postiglo za 25 godina svog rada. Predsjednik je naglasio da su Bošnjaci za tih 25 godina postali značajan politički faktor u ovoj zemlji, te da Bošnjaci koriste sve prednosti koje pružaju Ustav i zakoni ove zemlje.

 Predsjednik Ugljanin je podsjetio javnost da se 11. maja 2016. godine navršava četvrt vijeka postojanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, i istakao da je Bošnjačko nacionalno vijeće za svojih 25 godina postojanja uradilo puno za Bošnjake i Sandžak.

Proslava jubilarne 25. godišnjice Bošnjačkog nacionalnog vijeća pokazuje da se svijest o Bošnjacima i među Bošnjacima digla na visok nivo, istakao je predsjednik Vijeća.

Predsjednik je čestitao svim Bošnjacima četvrt vijeka od osnivanja i rada Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka, kao i predstojeći bošnjački nacionalni blagdan – Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.