Delegacija BNV u posjeti Subotici

Delegacija BNV u sastavu Esad Džudžević, predsjednik Izvršnog odbora Vijeća, Muhedin Fijuljanin, šef resora za informisanje u BNV, Muratka Fetahović, koordinator za obrazovanje na Bosanskom jeziku, Hadija Jakupović, šef Glavnog ureda Vijeća i Zaim Hadžisalihović, koordinator za kulturu u BNV boravila je u Subotici u zvaničnoj posjeti Hrvatskom i Mađarskom nacionalnom vijeću.

U toku razgovora delegacije Vijeća razmijenile su informacije i iskustva u oblastima iz okvira svojih nadlježnosti, razmijenjeni su prigodni pokloni i dogovorena daljna saradnja i posjeta delegacija Hrvatskog i Mađarskog nacionalnog vijeća Novom Pazaru.

Delegacija BNV posjetila je i Muslimanski kulturni centar u Subotici sa kojim je organizovala tribinu na temu, “Umrežavanje i povezivanje bošnjačkih nacionalnih i kulturnih institucija i udruženja sa svih prostora bivše Jugoslavije”. Tom prilikom predsjednik Izvršnog odbora Vijeća, Esad Džudžević je predsjedniku Muslimanskog kulturnog centra iz Subotice uručio bošnjačku nacionalnu zastavu.

Na tribini pored predstavnika BNV učešće su uzeli i Dževad Jogunčić, potpredsjednik BNV iz Zagreba i Zlata Mujović, predsjednica BNV Moslovačko-Sisačke županije.

Nakon tribine u toku srdačnih razgovora dogovorena je posjeta delegacije BNV, BNV-u Zagreba i Siska, kao i razmjena kulturno-umjetničkih programa u izvjedbi bošnjačkih kulturno-umjetničkih društava Zagreba, Siska i Novog Pazara.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.