DONACIJE OSNOVNIM ŠKOLAMA „ ĐURA JAKŠIĆ“ I „RIFAT BURDŽOVIĆ TRŠO“ U NOVOM PAZARU

Predstavnici  BNV posjetili su jučer novopazarske osnovne škole  „Đura Jakšić“ i „Rifat Burdžović Tršo“ i uručili savremena nastavna pomagala koja će se koristiti u nastavi na bosanskom jeziku.

Prilikom obje posjete predstavnici Vijeća su istakli da je osnovni cilj  dodjele ovih pomagala podizanje kvaliteta izvođenja nastave na bosanskom jeziku ali i nastave uopće.

Dodjelama je prisustvovao veliki broj nastavnog osoblja iz obje škole, dok su direktori pomenutih obrazovno – odgojnih ustanova izrazili zahvalnost za donacije te istakli da je podrška Vijeća od velikog značaja za proces implementacije nastave na bosanskom jeziku koja je i stub očuvanja nacionalnog identiteta Bošnjaka u Sandžaku.

BNV  2015-01-30 skole (1)

BNV  2015-01-30 skole (2)

Osnovnoj školi „Rifat Burdžović Tršo“ je doniran video projektor i projekciono platno, a Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ su donirane tri magnetne table kao i projekciono platno.

Ove donacije su samo prve u nizu koje BNV planira da realizuje tokom ove godine a u cilju ojačavanja kapaciteta nastave na bosanskom jeziku ali i poboljšanju uslova u kojima se izvodi nastava,  koji su u pojedinim školama na veoma niskom nivou.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.