Džudžević i Omeragić u posjeti Silajdžiću

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća koju su činili narodni poslanici Esad Džudžević i Bajram Omeragić, boravila je juče u posjeti Sarajevu.

Delegacija BNV posjetila je ambasadora Republike Srbije u BiH gospodina Grujicu Spasovića i u dužem razgovoru ga upoznala sa idejom šire regionalne saradnje Bošnjaka u Republici Srbiji sa svojom maticom u BiH, što bi moglo biti doprinos uspostavljanju bolje saradnje dvije države i dva naroda.

Pored velikog broja sastanaka i razgovora sa predstavnicima društvenog, političkog i privrednog života Bosne i Hercegovine delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća primio je i bošnjački član Predsjedništva BiH gospodin dr. Haris Silajdžić.

U skoro dvočasovnom razgovoru bošnjački narodni poslanici u Narodnoj skupštini Srbije, Esad Džudžević i Bajram Omeragić, upoznali su bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića, o trenutnim aktivnostima i radu Liste za Sandžak, Bošnjačkog nacionalnog vijeća kao i sa statusom i položajem Bošnjaka u Srbiji.

Esad Džudžević, narodni poslanik i predsjednik Izvršnog odbora BNV-a, upoznao je dr. Harisa Silajdžića o aktivnostima u akademskom životu Bošnjaka i naglasio važnost priznavanja bosanskog jezika u obrazovnom sistemu Republike Srbije.

Bajram Omeragić, narodni poslanik i potpredsjednik BNV-a, govorio je o važnosti regionalne saradnje Bošnjaka i istakao važnost da dr. Silajdžić iskoristi svoj autoritet i mogućnosti za pospješi ta saradnja što je više moguće.

Na kraju ovih razgovora član predjedništva BiH Dr. Haris Silajdžić, izrazio je zadovoljstvo sa održanim razgovorima i što je imao priliku da se više upozna o trenutnim aktivnostima Bošnjaka u Srbiji i podržao inicijativu za povezivanja Bošnjaka na regionalnom nivou.

Narodni poslanici i funkcioneri BNV Esad Džudžević i Bajram Omeragić nakon razgovora sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH gospodinom dr. Harisom Silajdžićem posjetila je redakciju lista “Dnevni Avaz” i u razgovoru sa direktorom Fahrudinom Radončićem i glavnim urednikom Seadom Numanovićem, upoznali ih sa trenutnim stanjem i položajem Bošnjaka u Sandžaku i Republici Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.