Fijuljanin: U medijima se osjeća javnost bosanskog jezika

Šef resora za informisanje Bošnjačkog nacionalnog veća Muhedin Fijuljanin rekao je da je značaj implementacije bosanskog jezika u medijima veliki i da su realizacijom zakonskih okvira Bošnjaci počeli da uživaju sveobuhvatna manjinska prava.

Kako je Fijuljanin rekao radiju Sto plus “pozitivnim zakonskim rješenjima došlo je do implemetacije bosanskog jezika u sferi informisanja.” “Uz sufinansiranje Vlade Srbije mi smo osnovali časopis “Bošnjačka riječ”. Mediji su od izuzetnog značaja za popularizaciju jezika manjinskih zajednica. Prema tome, veliki je značaj svih medija koji emituju emisije na bosanskom jeziku”, kazao je Fijuljanin. On je dodao da u predhodnom periodu na Javnom servisu nisu emitovane emisije na bosanskom jeziku. “ Malo ih je bilo i na regionalnim i lokalnim medijima.

Do šire implementacije bosanskog jezika u medijima je došlo u posljednjih nekoliko godina. Značaj je u tome što se u medijima može osjetiti javnost bosanskog jezika“, istakao je Fijuljanin. Više o ovoj temi možete saznati u emisiji „Enciklopedija“, autora Anela Grbovića, koja se emituje u subotu 19.maja od 11 časova na novopazarskom radiju Sto plus.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.