Imenovan žiri i komisije

Na XIV. redovnoj sjednici BNV održanoj u subotu 18. marta 2006.godine imenovani su: Žiri za dodjelu književne nagrade “Ćamil Sijarić” i Komisija za ocjenu prispjelih prijedloga projekata na konkurs za sufinansiranje naučno-istraživačkih radova bitnih za očuvanje nacionalnog identiteta i kulture sandžačkih Bošnjaka.

Književna nagrada “Ćamil Sijarić” dodjeljuje se prvi put ove godine za književno djelo objavljeno u periodu 2005-2006.godina. Iz petogodišnje produkcije bošnjačke književnosti autora iz Sandžaka odnosno iz Srbije i Crne Gore za ovu prestižnu nagradu predložena su književna djela 24 autora.

Žiri u sastavu Husein Bašić – književnik iz Podgorice, Ismet Rebronja književnik iz Novog Pazara i Hodo Katal – književnik iz Tutina nakon čitanja i analize predloženih djela objaviće listu od 10 naslova koji ulaze u uži izbor a najkasnije do 18.aprila ove godine.

Istog dana komisija u sastavu mr. Redžep Škrijelj, Faruk Dizdarević i Zaim Hadžisalihović saopštiće svoju ocjenu prispjelih prijedloga projekata za sufinansiranje naučno-istraživačkih radova bitnih za očuvanje nacionalnog identiteta i kulture sandžačkih Bošnjaka,koje bi trebalo realizovati do kraja 2006.godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.