ISPRAĆAJ MLADIH I USPJEŠNIH KARATISTA IZ SANDŽAKA NA SVETSKI KUP

Povodom odlaska Sandžačkih članova karataške reprezentatacije Republike Srbije na Svetski kup koji se održava u periodu od 27. juna do 03. jula u Umagu u Hrvatskoj, jučer je u Bošnjačkom nacionalnom vijeću održana konferencija za medije koju je otvorio trener Karate kluba “Jing – Jang“ Senad Zeković.

Trener kluba je predstavio reprezentativce Zeković Jusufa i Džemaila Hadžinumanovića dvostrukog prvaka države i  naveo da su pozvani od karate Federacije Srbije da nastupaju na Svetskom kampu i Svetskom kupu.Zeković je iskoristio priliku i zahvalio se Bošnjačkom nacionalnom vijeću koje im je omogućilo učešće.

Predsjednik Ugljanin je naveo da BNV kao legitimni predstavnik Bošnjačkog naroda, uzima obavezu  da mladim i uspješnim ljudima omogući učešće na velikom međunarodnom kupu u Umagu u Hrvatskoj i na taj način otvorimo regionalnu saradnju sa susednim državama u oblasti sporta ikulture. Najbliži, najbolji poligon za ukidanje predrasuda su sport, kultura nauka i druge opšte delatnosti.

DSC_2735

Bošnjačko nacionalno vijeće je i unazad pomagalo a i u budućnosti će uvijek da stane uz one ljude koji imaju dobre kvalitete, koji su sposobni i koji koriste dobrosusedskim odnosima i očuvanju svog bošnjačkog nacionalnog identiteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.