Na ahiret preselio Kačar Rifat

Sa žaljenjem obavještavamo članstvo SDA i građane Sandžaka da je 31. oktobra, u 54. godini života, na ahiret preselio Kačar (Šerifa) Rifat – Rifće.

Rahmetli Rifat Rifće Kačar bio je istaknuti borac za očuvanje bošnjačkog nacionalnog identiteta. U momentu kada je Bošnjacima prijetila opasnost, čak i biološkog nestanka na ovim prostorima, Rahmetli Rifat se uključio u pripreme održavanja osnivačke skupštine Stranke demokratske akcije Sandžaka i od tada bio njen istaknuti član.
Ratna zbivanja na prostorima bivše Jugoslavije zatekla su ga u Sarajevu, Bosni i Hercegovini, gdje je i ostao da se bori za očuvanje bošnjačkih nacionalnih interesa.

Poslije rata, rahmetli Rifat, ostao je da živi i radi u Sarajevu sa svojom porodicom.

Sa suprugom Elvirom vaspitavao je svoju djecu da postanu dobri i čestiti ljudi, sina Edina i ćerke Edinu i Sabinu.

Dženaza rahmetli Rifatu će se klanjati u petak, 02. novembra nakon džume namaza u haremu Begove džamije u Sarajevu a ukop rahmetli Rifata izvršiće se na šehitskom groblju „Stadion“ u Sarajevu.

Obavještavamo građane Sandžaka da će se sutra sa džume namaza u novopazarskim džamijama klanjati dženaza u odsustvu rahmetli Rifatu Kačaru, a u ostalim sandžačkim gradovima u centralnim gradskim džamijama.

Molimo dragog Allah'a da rahmetli Rifatu podari džennet a porodici sabur i dobro zdravlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.