Na raskršću vremena – Od Kapetanovića do Mušovića

U četvrtak, 10. maja 2007.godine u Glavnom uredu vijeća održana je promocija knjige akademika Jašara Redžepagića „Na raskršću vremena – Od Kapetanovića do Mušovića“. Na promociji ovog izuzetnog djela pored autora, akademika Jašara Redžepagića govorili su Alija Džogović, predsjednika Foruma Bošnjaka Kosova i historičar iz Novog Pazara mr. Redžep Škrijelj.

Svoju naučno-književnu analizu bošnjačkih raskršća akademika Jašara Redžepagića prisutnim gostima iznio je prof.dr. Šefket Kricić. Istakavši da se smisao istraživačkog postupka akademika Jašara Redžepagića, ogleda prvenstveno kroz tri plana: psihološki, pedagoški i književno-kritički, čime se otvaraju nova pitanja za dijalog o putokazima i tokovima savremene bošnjačke literature.

Učesnici na ovoj promociji složili su se da ova knjiga može poslužiti studentima bosanskog jezika i književnosti, kao i drugim pasioniranim ljubiteljima literature. Za istraživače, ovo je djelo je posebna poslastica, jer donosi preglednos i obilje dragocjenih informacija.

Moderator na ovoj promociji bio je direktor novopazarske gradske biblioteke gospodin Fuad Baćićanin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.