Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

ČESTITKA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je čestitku državnom rukovodstvu BiH, te čelnicima političkih i drugih organizacija u Bosni i Hercegovini. Čestitke su upućene članovima Predsjedništva BiH, ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković, potpredsjednici Federacije BiH Meliki Mahmutbegović, predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca Nedžadu Mulabegoviću te predsjedniku asocijacije Krug 99, Adilu Kulenoviću. 
 
U čestitkama se kaže:
 
„U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i svoje ime, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke povodom 25. novembra – Dana državnosti, jednog od najvažnijih datuma za sve narode u Bosni i Hercegovini.
 
Tekovine ZAVNOBiH-a kao temelja bosanskohercegovačke državnosti, obavezuju sve političke faktore u BiH da svojim zajedničkim radom doprinesu jačanju, tolerancije, međunacionalne saradnje i poštovanju različitih kulturnih vrijednosti u evropskoj Bosni i Hercegovini.
 
Nadam se da će Bosna i Hercegovina i u budućnosti očuvati svoj model suživota te postati primjer u svijetu u pogledu njegovanja istinskih demokratskih vrijednosti. 
 
Uvjerena sam da će snagom i voljom svih svojih građana, Bosna i Hercegovina ići putem stabilizacije, mira i razvoja.
 
Želim Vam puno uspjeha u daljem radu i obavljanju Vaših zadataka, a građanima Bosne i Hercegovine mir i napredak.
 
S poštovanjem,
 
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća
dr. Jasmina Curić“
 

Povezane objave

Close
Close