Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

ČESTITKA POVODOM DVADESET GODINA OD OSNIVANJA KONGRESA BOŠNJAKA SJEVERNE AMERIKE

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je čestitku Eldinu Kajeviću, predsjedniku Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike povodom 20. godišnjice od osnivanja ove organizacije. 
 
U čestitki piše:
 
„Poštovani gospodine Kajević,
 
Povodom 20. godišnjice od osnivanja Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, u svoje ime i u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća upućujem Vam iskrene čestitke.
 
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike je u prethodnih dvadeset godina ostvario impresivne rezultate u organizaciji i djelovanju bošnjačke dijaspore u SAD i Kanadi. Vaša organizacija je bila ključna u promovisanju interesa Bošnjaka u Sjevernoj Americi ali i u zastupanju interesa države Bosne i Hercegovine u međunarodnoj zajednici.
 
Tokom izazovnih vremena za naš narod, upravo je Vaša organizacija, svojim požrtvovanim radom uspjela da očuva identitet naše dijaspore ali i da pokaže da dobra i efektivna organizacija može učiniti puno toga ukoliko se pravilno stara o nacionalnim interesima svog naroda.
 
Vjerujem da će Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, u decenijama koje su pred nama, nastaviti da uspješno ostvaruje svoju misiju, doprinoseći interesima Bošnjaka, gdje god oni živjeli.
 
Još jednom, primite naše iskrene čestitke povodom ovog značajnog jubileja.
 
Bošnjačko nacionalno vijeće Vam stoji na raspolaganju ukoliko smatrate da našu saradnju možemo poboljšati kroz realizaciju dodatnih projekata čiji je cilj promovisanje interesa našeg naroda i očuvanje identiteta i kulture bošnjačkog naroda u dijaspori.
 
S poštovanjem,
 
Dr. Jasmina Curić
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća“
 

Povezane objave

Close
Close