Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

14. SANDŽAČKI KNJIŽEVNI SUSRETI

Bošnjačko nacionalno vijeće je u okviru programa obilježavanja 20. novembra – Dana Sandžaka organizovalo 14. Sandžačke književne susrete na kojima je učešće uzelo četrnaest književnika.
 
Domaćin tribine bio je prof. dr. Redžep Škrijelj, a na susretima su učestvovali književnici iz Sandžaka, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, književnici iz naše dijaspore koji žive u Holandiji, Austriji, Njemačkoj, Luksemburgu, te književnici koji objavljuju na jezicima manjinskih naroda u Srbiji.
 
Čitanjem svojih djela, publici su se predstavili Redžep Nurović, prošlogodišnji dobitnik „Pera Ćamila Sijarića“, Goran Sarić, porijeklom iz Konjica, BiH a trenutno živi u Holandiji, prof. Nedžad Ibrahimović iz Tuzle, prof. dr. Bujar Hodža iz Skoplja, Mediha Šehidić iz Zenice, trenutno živi u Beču, Mehmed Đedović  i Mirzeta Memišević Hodžić iz BiH, Dino Burdžović, Bjelopoljac koji živi u Frankfurtu, Faiz Softić, dobitnik „Pera Ćamila Sijarića“ koji živi u Luksemburgu, Božidar Prorokić sa Cetinja, Goran Tadić iz Novog Sada, Suada Hodžić iz Novog Pazara, Tomislav Žigmanov, pisac iz Vojvodine koji objavljuje na hrvatskom jeziku te Fatima Škrijelj iz Skoplja. 
 
Bošnjačko nacionalno vijeće je u okviru programa obilježavanja ovogodišnjeg Dana Sandžaka organizovalo javni čas iz historije „Sandžak kroz historiju“, online tribinu o ZAVNOS-u i 14. Sandžačke književne susrete. Imajući u vidu ozbiljnu epidemiološku situaciju, svi događaji su organizovani online, te u skladu sa mjerama i preporukama zdravstvenih stručnjaka i institucija. 
 
SAKS 2020 možete pogledati na ovom linku:
https://www.youtube.com/watch?v=TiU21gHaboA&t=13s


Povezane objave

Close
Close