Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

BNV I FONDACIJA „ALIJA IZETBEGOVIĆ“ POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasmina Curić i generalni sekretar Fondacije „Alija Izetbegović“ Muhamed Mulahmetović potpisali su danas u Novom Pazaru Sporazum o saradnji.
 
Sporazumom je regulisana saradnja između ove dvije bošnjačke institucije na promovisanju kulturnih vrijednosti i zajedničkog nastupa pri realizaciji društvenih inicijativa i programa u skladu sa pogledima i misaonom ostavštinom prvog predsjednika nezavisne Bosne i Hercegovine, rahm. Alije Izetbegovića.
 
Saradnja će se odvijati u realizaciji različitih projekata, organizaciji simpozijuma, kulturnih manifestacija, edukacija, susreta, izložbi, prezentaciji i reklamiranju djelatnosti i rezultata rada obje ustanove te u oblasti arhivske i izdavačke djelatnosti.
 
Fondacija “Alija Izetbegović” sa sjedištem u Sarajevu je osnovana s ciljem da doprinosi napretku Bosne i Hercegovine i boljitku njenih naroda i građana na principima slobode, ravnopravnosti, pluralnosti i uvažavanja različitosti, povezivanju i promoviranju intelektualnih potencijala bosanskohercegovačkog društva, razvoju svijesti o važnosti mira, nenasilja i društvene solidarnosti. Fondacija podstiče lični razvoj, društveno poduzetništvo i naučno-istraživački pristup problemima u društvu, te unapređenje veza i odnosa sa bosanskohercegovačkom dijasporom. Osnivači Fondacije su bliski saradnici, članovi porodice i poznavaoci djela Alije Izetbegovića.
 
Fondacija “Alija Izetbegović” je u mjesecu maju donirala medicinsku pomoć namijenjenu zdravstvenim ustanovama u Sandžaku. 
 
Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća je u mjesecu julu ove godine posjetila fondaciju i tom prilikom je i dogovoreno potpisivanje Sporazuma o saradnji između ove dvije nacionalne institucije.Povezane objave

Close
Close