Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

GODINE BORBE ZA SLOBODU, ČAST I DOSTOJANSTVO

Bošnjačko nacionalno vijeće večeras je organizovalo promociju knjige "Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo" autora Ramiza Salkića. 
 
Promotori knjige su bili Samir Karić, recenzent i Emir Zlatar, generalni sekretar Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Sarajeva. 

 
„Ovo je jedno autobiografsko izdanje koje će biti značajno u decenijama koje dolaze i gdje se na najbolji mogući način mogu vidjeti slučajevi diskriminacije nezabilježeni u demokratskom svijetu.“ – rekao je Emir Zlatar. 
 
Autor knjige Ramiz Salkić istakao je da je knjiga njegov dug i zahvalnost onima koji su dali svoje živote za BiH naglašavajući da je knjiga i u čast onima koji se bore za svoju domovinu, koji su se vratili na svoja ognjišta dodajući da su oni danas najveći heroji.
 
„Ova knjiga je svojevrsno svjedočanstvo o stanju, statusu i sistemskoj diskriminaciji Bošnjaka na prostoru entiteta Republika Srpska, koju nad Bošnjacima provode vlasti ovog bh. entiteta.“ – naglasio je Salkić.
 
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS boravi u višednevnoj posjeti Sandžaku tokom koje posjećuje predstavnike lokalnih samouprava, Bošnjačko nacionalno vijeće, političke organizacije u Sandžaku, ustanove kulture i tokom koje će učestvovati na konferenciji povodom 21. februara – Međunarodnog dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku.
 

Povezane objave

Close
Close