Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji poziva birače koji žive izvan BiH da se prijave da glasaju na lokalnim izborima

Prilikom posjete Bošnjačkom nacionalnom vijeću i predsjednici dr. Misali Pramenković, konzul-žeran Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru gospođa Selma Užičanin je uputila molbu BNV-u da, putem sajta i društvenih mreža, prenese poziv Konzulata svim biračima koji žive izvan Bosne i Hercegovine da se prijave da glasaju na lokalnim izborima koji će se održati 06. 10. 2024. godine.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je dana 08. 05. 2024. godine donijela Odluku o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora koji će se održati 06. 10. 2024. godine, od kada počinju teći rokovi za podnošenje prijava birača za glasanje izvan Bosne i Hercegovine. 
Potrebno je da do krajnjeg roka za podnošenje prijava za glasanje izvan Bosne i Hercegovine, odnosno do 23. 07. 2024. godine do 24.00 sata, putem portala e-izbori podnesete prijavu i priložite dokumentaciju.
Neophodno je da: 
1.    Registrujete se na portal e-izbori,
2.    Unesete lične podatke,
3.    Učitate elektronske dokumente,
4.    Nakon učitavanja pritisnite dugme „Pošalji zahtjev“.

Detaljne informacije o postupku možete pogledati u Video-uputstvu na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.

 


Povezane objave

Close
Close