Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

HATARNAMA POVODOM PRESELJENJA NA AHIRET ISMETA KASUMAGIĆA

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je danas hatarnamu povodom preseljenja na ahiret prof. dr. Ismeta Kasumagića. Hatarnama je upućena Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku SDA Bosne i Hercegovine, Udruženju „Mladi Muslimani“ te Abdulahu Skaki gradonačelniku Sarajeva i unuku rahm. profesora Kasumagića. U hatarnami stoji:
 
„S velikom tugom smo primili vijest da je istaknuti bošnjački  intelektualac, profesor Ismet Kasumagić preselio na bolji svijet. 
 
Ismet Kasumagić je cijeli svoj život posvetio izgradnji pravedne, demokratske i progresivne Bosne i Hercegovine, čvrsto vjerujući u svoje ideje i uprkos nepravdi i progonima  kojima je bio izložen. 
 
Imajući u vidu zadivljujuće rezultate koje je profesor Kasumagić postigao u svom životu, na njega može biti ponosan cjelokupni bošnjački narod. 
 
Profesor Kasumagić će ostati uzor budućim generacija jer njegov životni put pokazuje da se iskrenom borbom za svoja uvjerenja i stavove, uvijek može uspjeti. 
 
Bošnjačko nacionalno vijeće upućuje izraze najiskrenijeg saučešća Vama te porodici profesora Kasumagića. 
 
Neka dragi Allah dž.š. profesoru Kasumagiću podari lijepi džennet, a njegovoj porodici sabur.
 
S poštovanjem,
 
Dr. Jasmina Curić
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća“
 
Prof. dr. Ismet Kasumagić, istaknuti bošnjački intelektualac, jedan od najbližih saradnika prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića i jedan iz grupe bošnjačkih intelektualaca protiv kojih je vođen Sarajevski proces 1983. godine, preselio je jučer na ahiret  u 93. godini.  
 

Povezane objave

Close
Close