Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

NAJTEŽE KRIZE I NAJVEĆI IZAZOVI UJEDNO SU I NOVA PRILIKA DA UČVRSTIMO VEZE IZMEĐU BOSNE I HERCEGOVINE I SANDŽAKA

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednicom dr. Jasminom Curić posjetila je gradsku upravu Grada Sarajeva i tom prilikom se susrela sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom.

 
„Pomoć Grada Sarajeva u vidu medicinske opreme i osoblja zdravstvenim ustanovama i građanima Sandžaka znači nam neizmjerno puno”, istakla je dr. Jasmina Curić, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

 
Dr. Curić je iskazala priznanje i zahvalnost Gradu Sarajevu i gradonačelniku Skaki na iskazanoj solidarnosti, brizi i podršci u vremenu kada Sandžak vodi tešku bitku sa COVID-19.

 
„Dirnula nas je podrška Grada Sarajeva simboličnim osvjetljenjem Vijećnice. Posebno izražavamo zahvalnost ljekarima iz BiH koji su rizikujući svoje zdravlje došli u samo žarište, kako bi pomogli našim medicinskim radnicima i bolesnicima, te pružili psihološku podršku svim građanima Sandžaka. Time su pokazali da nismo sami i da imamo prijatelje”, istakla je dr. Curić.

 
Dodala je da će građani Sandžaka, posebno Bošnjaci pamtiti ko je bio uz njih u ovako teškim momentima. “Bošnjačko nacionalno vijeće će inicirati da jedna ulica u Novom Pazaru dobije ime po ljekarima iz BiH”, poručila je dr. Curić.

 
Prema riječima gradonačelnika Skake najteže krize i najveći izazovi poput pandemije koronavirusa ujedno su i nova prilika da učvrstimo naše veze za dobrobit svih nas.
 
“Ovo je vrijeme da pokažemo svoje jedinstvo, humanost, ali i prilika da započnemo pozitivne procese kreiranjem dobrih međusobnih odnosa Sarajeva sa Novim Pazarom i drugim gradovima Sandžaka”, kazao je gradonačelnik Skaka.
 
Posebno se osvrnuo na kulturno historijske odnose, dokazano prijateljstvo i naklonost Bošnjaka Sandžaka i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini: „Cijenimo ono što radite, način kojim ste posvećeni očuvanju svoje nacije, vjere, jezika, kulture, tradicije”, podcrtao je Skaka.
 
„Uvjeren sam da ćemo uz već dokazano zajedništvo uspjeti prebroditi sve posljedice izazvane virusom i nastaviti naše odnose konstantno unapređivati i jačati, posebno na polju kulture, obrazovanja i ekonomije”, poručio je na kraju prijema gradonačelnik Sarajeva.
 

Povezane objave

Close
Close