Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

OJAČATI VEZE I INTENZIVIRATI SARADNJU S CILJEM POBOLJŠANJA POLOŽAJA BOŠNJAKA U SANDŽAKU

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić posjetila je SDA Bosne i Hercegovine i tom prilikom se susrela sa predsjednikom Bakirom Izetbegović. 
 
Predsjednica Vijeća je ovom prilikom informisala predsjednika Izetbegovića o trenutnoj situaciji u Sandžaku izazvanoj pandemijom koronavirusa, te  izrazila zahvalnost na podršci koju su Bosna i Hercegovina i Stranka demokratske akcije BiH pružili narodu Sandžaka. 
 
Tema razgovora bila je i položaj Bošnjaka u Srbiji te opravdanim zahtjevima za ostvarivanjem prava koja su Bošnjacima zagarantovana Ustavom i zakonima Srbije.
 
Izetbegović je izrazio podršku radu i djelovanju Bošnjačkog nacionalnog vijeća. 
 
Sagovornici su konstatovali da je u budućnosti potrebno ojačati veze i intenzivirati saradnju s ciljem poboljšanja položaja Bošnjaka u Sandžaku koji svoja prava trebaju ostvariti kroz djelovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća.
 
Predsjednica Vijeća informisala je gospodina Izetbegovića o pozivu upućenom bošnjačkim političkim strankama u Sandžaku da se na osnovu ostvarenih izbornih rezultata udruže i formiraju zajednički bošnjački blok, obrazuju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije i stabilne bošnjačke skupštinske većine u sandžačkim gradovima i opštinama.
 

Povezane objave

Close
Close