Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Oproštajna posjeta generalnog konzula R. Turske u Novom Pazaru Nj. E. Bašara Bašola

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Nj. E. Bašar Bašol boravio je danas, 22. avgusta 2023. godine, u oproštajnoj posjeti Bošnjačkom nacionalnom vijeću, i tom prilikom se susreo sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković i rukovodstvom. 

Tokom sastanka, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković se zahvalila generalnom konzulu i Republici Turskoj na podršci koju pružaju Bošnjacima u Sandžaku i Srbiji, i istakla da zajedno sa turskim bratskim narodom predstavljamo trajnu i neraskidivu vezu dviju država. 

Generalni konzul gospodin Bašol se zahvalio rukovodstvu Bošnjačkog nacionalnog vijeća na prijemu, istakao da Bošnjaci Sandžaka predstavljaju most saradnje između Republike Srbije i Republike Turske, i da kada je u pitanju ta saradnja najvažniji faktor jeste Bošnjačko nacionalno vijeće. 

Na kraju susreta, predsjednica dr. Pramenković je uručila plaketu Bošnjačkog nacionalnog vijeća generalnom konzulu Nj. E. Bašaru Bašolu, u znak zahvalnosti Republici Turskoj za otvaranje prvog diplomatskog predstavništva u Sandžaku, i uspješnu saradnju Generalnog konzulata R. Turske u Novom Pazaru sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem. 

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice, činili su predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednici dr. Jasmina Baltić-Curić i dr. Mustafa Fetić, sekretar Samer Jusović, član Izvršnog odbora dr. Denis Martinović i šef Kabineta Semir Madžgalj.


Povezane objave

Close
Close