Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PODRŠKA RADU BOŠNJAČKOG NACIONALNOG VIJEĆA

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine primio je danas u Sarajevu delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća predvođenu predsjednicom Vijeća dr. Jasminom Curić. 
 
Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, ocijenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period.
 
Predsjednica Vijeća dr. Jasmina Curić zahvalila je predsjedavajućem Džaferoviću za njegov lični angažman u osiguravanju pomoći za Sandžak, ističući da je posebno značajan dolazak ljekara iz Bosne i Hercegovine u Novi Pazar.
 
Predsjedavajući Džaferović ponovio je svoju podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao krovne organizacije koja okuplja i artikuliše interese svih Bošnjaka u Sandžaku.
 
Delegacija Vijeća informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o pozivu upućenom bošnjačkim političkim strankama u Sandžaku da se na osnovu ostvarenih izbornih rezultata udruže i formiraju zajednički bošnjački blok, obrazuju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije i stabilne bošnjačke skupštinske većine u sandžačkim gradovima i opštinama, kao i aktivnostima koje preduzimaju na zaštiti ustavnih prava Bošnjaka i na očuvanju i afirmaciji njihovog identiteta.

 

Povezane objave

Close
Close