Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PROGRAM OBILJEŽAVANJA 20. NOVEMBRA - DANA SANDŽAKA

Bošnjačko nacionalno vijeće sutra obilježava 20. novembar – Dan Sandžaka. Imajući u vidu epidemiološku situaciju, svi događaji bit će online, te u skladu sa mjerama i preporukama zdravstvenih stručnjaka i institucija. Cjelokupan program obilježavanja bit će emitovan na Facebook stranici i Youtube kanalu BNV-a, te na kanalu i Facebook stranici RTV Novi Pazar u sljedećim terminima:
 
- Javni čas iz historije „Sandžak kroz historiju“ (realizator prof. historije Esad Rahić) – 13:05 h
 
- Online tribina „ZAVNOS – historijske okolnosti, značaj i perspektive“ – 17:05 h 
 
- 14. Sandžački književni susreti – 20:00 h
 
Na ovogodišnjim Sandžačkim susretima učešće će uzeti 14 književnika iz Sandžaka, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, književnici iz naše dijaspore koji žive u Holandiji, Austriji, Njemačkoj, Luksemburgu, te književnici koji objavljuju na jezicima manjinskih naroda u Srbiji. Domaćin SAKS 2020 je dr. Redžep Škrijelj. 

Domaćin online tribine „ZAVNOS – historijske okolnosti, značaj i perspektive“  bit će Muhedin Fijuljanin, potpredsjednik Vijeća, a obratiće se i predsjednica dr. Jasmina Curić. Na tribini će pored govornika iz Sandžaka, učešće uzeti i predstavnici Bošnjaka i drugih naroda iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Turske. 
 
Cjelokupan program bit će dostupan online i možete ga pratiti na sljedećim linkovima:
Facebook stranica BNV-a:
 
Youtube kanal BNV-a:
 
Facebook stranica RTVNP:
 
Povezane objave

Close
Close