Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Prva donacija za projekat "Sandžačka šuma Turskoj - Poklon narodu Turske od naroda iz Sandžaka"

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka je jedna od institucija koja stoji iza kampanje “Sandžačka šuma Turskoj”. Upravo su oni, odmah nakon što smo objavili početak kampanje, uplatili donaciju od džematlija u iznosu od 1.200.000,00 dinara.

Donaciju je ispred džematlija uručio muftija Senad ef. Halitović sa svojim saradnicima.

Donacije za sadnice mogu se uplatiti na broj računa Banca Intesa: 160600000123257755

Podsjećamo da, kampanju “Sandžačka šuma Turskoj” jedinstveno realizuju: Bošnjačko nacionalno vijeće, Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, Grad Novi Pazar, Opština Tutin, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, Udruženje Svetionik, Asocijacija Maturanata Turske (ASMAT).

Plan je da se obezbijedi što veći broj sadnica koje će se posaditi na neku od parcela koja je bila zahvaćena požarom. Parcela koju budemo dobili za obnavljanje i ponovno pošumljavanje, dobiće naziv „Sandžačka šuma – poklon narodu Turske od naroda Sandžaka“. Time će se ostaviti trajni bratski trag i pokazati narodu Turske ljubav i briga.

Poziv za priključivanje ovoj kampanji važi za sve institucije, organizacije kao i za sve pojedince, a sve u cilju jedinstvenog djelovanja i pružanja jedinstvene podrške R. Turskoj.Povezane objave

Close
Close