Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

RADNA POSJETA OSNOVNOJ ŠKOLI NA DOHOVIĆU

Delegacija BNV predvođena predsjednicom dr. Jasminom Curić danas je bila u radnoj posjeti OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahjan" na Dohoviću  i tom prilikom sa predstavnicima uprave škole razgovarala o aktuelnim pitanjima u vezi nastave na bosanskom jeziku.Na sastanku je bilo riječi o upisu djece u prvi razred na bosanskom jeziku, unaprjeđenju kvaliteta obrazovanja na bosanskom kao i o projektu BNV-a kojim će biti obezbijeđeni kompleti udžbenika za prvake u  nastavi na bosanskom jeziku. Udžbenici za prvake su donacija Republike Turske koji su odobreni na inicijativu predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana, a uz koordinaciju Vijeća za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Turske (DEIK). Realizaciju ove donacije će sprovoditi BNV u saradnji sa kancelarijom Turske razvojne agencije (TIKA) sa sjedištem u Beogradu.

 
Današnja posjeta je početak programa Bošnjačkog nacionalnog vijeća koji uključuje posjete obrazovnim ustanovama u nastavi na bosanskom jezikom, sa ciljem unaprjeđenja kvaliteta obrazovanja na maternjem jeziku Bošnjaka. 

 
U delegaciji su pored predsjednice BNV bili i potpredsjednik IO Elvir Eminbegović, članica Odbora za obrazovanje Indira Hadžibulić te stručni saradnici BNV.

 

Povezane objave

Close
Close