Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

STIGLA POMOĆ IZ TURSKE

Predsjednica BNV dr. Jasmina Curić  danas je održala konferenciju za novinare povodom pomoći koja je danas stigla iz Turske. 
 
Obraćanje predsjednice možete pogledati ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=dn8uIMESfFU
 
Prema nalogu predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, iz Turske je u Srbiju jutros poslana pomoć koja se sastoji od zaštitnih maski, respiratiratora turske proizvodnje, nosila, vizira i naočara.
 
Medicinske potrepštine koje je osiguralo Ministarstvo zdravlja Turske, danas su u vojni avion tipa A 400M, Turskih oružanih snaga (TSK), utovarene na aerodromu Etimesgut u Ankari.
 
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić, ranije je zbog pogoršane situacije u Sandžaku, uputila pismo s pozivom za pomoć predsjedniku Turske Erdoganu.
 
Turska je, odgovarajući na poziv, odlučila pomoći posebno Sandžaku, gdje je u posljednje vrijeme situacija bila sve teža zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom i gdje nedostaje i medicinskog materijala, opreme, ali i osoblja.
 
Turska je, pored Srbije, 8. juna 2020. godine, uputila pomoć u pet zemalja regije, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju.
 

Povezane objave

Close
Close