Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

SUTRA STIŽE POMOĆ IZ REPUBLIKE TURSKE

Ambasador Turske u Beogradu, NJ.E. Tanju Bilgiç uputio je danas pismo predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmini Curić u kome obavještava o turskoj pomoći koja sutra stiže u Sandžak. U pismu se između ostalog kaže:
 
“Povodom pisma za pomoć koje ste uputili predsjedniku Turske u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća zbog trenutne situacije u Novom Pazaru, želim da Vas obavijestim da smo sa Srbijom potpisali ugovor o donaciji.
 
U okviru toga, sutra će jedan vojni avion sletjeti na aerodrom u Beogradu i tom prilikom će biti uručena pomoć Turske. Ona će biti dostavljena bolnici u Novom Pazaru, a obuhvata velike količine medicinske opreme koja je potrebna bolnici u Novom Pazaru.”
 
Ambasador Bilgiç je u pismu predsjednici Vijeća uputio i hatarnamu povodom preseljenja na ahiret predsjednika Izvršnog odbora prof. dr. Hasima Mekića. 
 
Bošnjačko nacionalno vijeće je nedavno uputilo poziv za pomoć predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu u kojem je zatraženo upućivanje hitne medicinske pomoći Sandžaku.
 

Povezane objave

Close
Close