Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

TRADICIONALNI BAJRAMSKI PRIJEM

Bošnjačko nacionalno vijeće je tradicionalno upriličilo prijem povodom Ramaazanskog Bajrama, nacionalnog blagdana Bošnjaka u Sandžaku.Na prijemu koji se održao u Svečanoj Sali Bošnjačkog nacionalnog vijeća, prisutnima se obratila predsjednica Vijeća, dr. Jasmina Curić koja je pozdravila prisutne i čestitala svim Bošnjacima ovaj blagdan.

„Bajramski dani su prilika da podstaknemo širenje tolerancije, razumijevanja i humanosti među ljudima svih nacija i vjera koji žive u Sandžaku. Bajram je nacionalni blagdan Bošnjaka Sandžaka, kako onih koji žive u zemlji tako i onih koji žive u dijaspori. Nažalost, veliki broj naših sunarodnika dočekuje Bajram u inostranstvu, odvojen od porodice i od svoje domovine – Sandžaka. Upravo zbog njih, večeras moramo poručiti da će Bošnjačko nacionalno vijeće posvetiti puno više pažnje bošnjačkoj dijaspori u narednom periodu i da ćemo dati sve od sebe kako bismo Bošnjacima u dijaspori pomogli u očuvanju njihovog kulturnog i nacionalnog identiteta i bolje ih povezali sa svojom domovinom. U ovim izazovnim vremenima pred nama je velika odgovornost da okupljeni oko osnovnih zajedničkih stavova bošnjačke nacionalne politike riješimo položaj Bošnjaka, status regije Sandžak i obezbijedimo sigurnu budućnost za nove generacije. Danas, više nego ikada prije moramo raditi ka ostvarivanju tih ciljeva kako bi generacije koje dolaze imale sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost.“ - istakla je predsjednica BNV u svom govoru.

Prijemu su prisutvovali predstavnici gradskih i opštinskih vlasti u Sandžaku, predstavnici nevladinih organizacija i medija te veliki broj  javnih i kulturnih radnika iz Sandžaka.  

Povezane objave

Close
Close