Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

VKBI: POZIVAMO DRŽAVNE INTSTITUCIJE I ENTITETSKE ZDRAVSTVENE KRIZNE ŠTABOVE DA PRUŽE POMOĆ I PODRŠKU ZDRAVSTVENIM RADNICIMA U NOVOM PAZARU

Apeli koje dolaze iz zdravstvenih institucija iz Novog Pazara povodom velikog broja pozitivnih na COVID19 pratimo sa  zabrinutošću i empatijom u Bosni i Hercegovini.

Apelujemo i molimo da državne institucije Bosne i Hercegovine, uz koordinaciju sa entitetskim i kantonalnim vladama i zdravstvenim štabovima, hitno poduzmu neophodne mjere u okvirima vlastitih mogućnosti kako bi se pružila pomoć i podrška zdravstvenim radnicima u bolnici u Novom Pazaru. 

Veliki je broj zdravstvenih radnika koje rade u zdravstvenim institucijama u Bosni i Hercegovini, posebnooni koji su porijeklom iz Sandžaka, koji su spremni dati pomoć i podršku svojim kolegama u bolnici u Novom Pazaru, pa tako i svim građanima Sandžaka. 

Potrebno je hitno reagirati i pomoći zdravstvenim radnicima u Novom Pazaru i građanima Sandžaka, svakako u okvirima realnih mogućnosti.

Vjerujemo da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH poduzelo diplomatske aktivnosti prema Srbiji, kako bi se definisao način i uslovi pod kojima se podrška i pomoć može realizirati.
 
 
Ured za odnose s javnošću VKBI
 
 

Povezane objave

Close
Close