Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

ZAHVALNOST BOSNI I HERCEGOVINI NA POMOĆI

Bošnjačko nacionalno vijeće upućuje zahvalnost državi Bosni i Hercegovini na pomoći u medicinskom osoblju koje će sutra stići u Novi Pazar.

Ovi iskusni zdravstveni radnici će pomoći zdravstvenim ustanovama u Sandžaku da se izbore sa rastućim brojem slučajeva korona virusa. 

U ime Bošnjaka i svih građana Sandžaka zahvaljujemo se predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, ostalim bosanskim zvaničnicima, bh. diplomatiji te cjelokupnoj bosansko-hercegovačkoj javnosti na istrajnom zalaganju da se dozvoli dolazak medicinskog osoblja iz Bosne i Hercegovine u Sandžak. 

Pomoć u medicinskom osoblju naročito znači jer dolazi iz Bosne i Hercegovine, matice svih Bošnjaka. Bošnjaci Sandžaka i Bošnjaci u BiH čine jedinstveni nacionalni korpus. 

Bošnjačko nacionalno vijeće se zahvaljuje i svim građanima i organizacijama iz Bosne i Hercegovine na pomoći u medicinskoj opremi koja svakodnevno dolazi u Sandžak.

Bošnjačko nacionalno vijeće izražava nadu da će ljekari iz Bosne i Hercegovine pomoći svojim kolegama u Sandžaku u borbi protiv virusa te da će se kriza zdravstvenog sistema u Sandžaku brzo prevazići.

 

Povezane objave

Close
Close