Vijesti

Marufu Fetahoviću „Pero Ćamila Sijarića“

Stručni žiri za dodjelu književne nagrade „Pero Ćamila Sijarića“ je, nakon konsultacija i razmatranja potencijalnih kandidata, odlučio da ovu prestižnu nacionalnu književnu nagradu dodijeli književniku Marufu Fetahoviću pjesniku, pripovjedaču i esejisti iz Novog Pazara.

CURIĆ: BNV KROVNA ORGANIZACIJA SVIH BOŠNJAKA, POSTIGLO VRHUNSKE REZULTATE

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić ocjenila je da je Vijeće u posljednjem mandatu, obzirom na otpore i prepreke sa kojima su se susretali u ostvarivanju zakonskih nadležnosti postiglo vrhunske rezultate. Ona je u obraćanju medijima kazala da su svi prethodni sazivi svojim plodotvorim radom i rezultatima izgradili i očuvali ovu instituciju koja je ovdje i u svijetu prepoznata kao najviše predstavničko i političko tijelo Bošnjaka, institucija kojoj se obraćaju i uvažavaju je svjetski lideri i zvaničnici.

ČESTITKE NOVOIZABRANIM ČLANOVIMA PREDSJEDNIŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je čestitke novoizabranim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u kojima je u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća najvišeg političkog i predstavničkog tijela Bošnjaka u Republici Srbiji novoizabranom predsjedništvu Bosne i Hercegovine poželjela uspješan predstojeći mandat

Close
Close