Vijesti

Donesena Rezolucija Generalne skupštine Ujedinjenih naroda o sjećanju na genocid nad Bošnjacima Sigurne zone UN Srebrenica je iskorak svijeta u pravom smjeru

Ured za koordinaciju bošnjačkih vijeća, koji okuplja bošnjačka vijeća i organizacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i bošnjačke predstavnike u Konsultativnom vijeću zajednica Kosova, izražava zahvalnost Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija koja je na sjednici održanoj 23. maja 2024. godine usvojila Rezoluciju o sjećanju na genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, 11. jula 1995. godine.

Dodjela nagrada pobjednicima Literarnog konkursa „I ja imam svoju zastavu“

Danas je, u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća, upriličena dodjela nagrada i pohvalnica za učesnike Literarnog konkursa „I ja imam svoju zastavu“. Bošnjačko nacionalno vijeće je povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave, raspisalo nagradni Literarni konkurs „I ja imam svoju zastavu“ u dvije kategorije i to za učenike osnovnih i srednjih škola u Sandžaku.

Prijem učesnika naučnog skupa „Bošnjaci u društveno-političkim procesima od 1991. godine do danas“

U Glavnom uredu Vijeća, upriličen je prijem učesnika međunarodnog naučnog skupa „Bošnjaci u društveno-političkim procesima od 1991. godine do danas“ koji se održao jučer u Kulturnom centru Novi Pazar, koji je organiziralo Bošnjačko nacionalno vijeće, u saradnji sa Bošnjačkim vijećem u Crnoj Gori, u okviru obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Close
Close